Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Baba-mama szoba nyílt a főiskolán

Tovább bővítette szolgáltatásait az Eötvös József Főiskola, ahol egy baba-mama szobát alakítottak ki. 

Baba-mama szoba az EJF-en

Az intézmény az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című nyílt pályázatán 1,5 millió forint fejlesztési forrást nyert, amelynek köszönhetően létrejött a főiskola baba-mama szobája. Az „A” épület földszintjén található 40 m2-es terület minden szempontból megfelel az anyukák és gyermekeik elvárásainak: játszószoba, szoptató helyiség, felszerelt konyha és fürdő is tartozik hozzá. 

Baba-mama szoba az EJF-en

A munkálatok során teljesen megújult helyiségbe a főiskola bútorokat, komplex felszereléseket és játékokat szerzett be. A baba-mama szobában többek között helyet kapott egy speciális, kifejezetten kismamák számára szoptatási célra tervezett szék, kanapé, fürdetőállvány pelenkázóval, utazóágy és a nagyobbak számára egy etetőszék is.

Baba-mama szoba az EJF-en

Főiskolánk új szolgáltatása hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatók megfelelő körülmények mellett koncentrálhassanak tanulmányaikra. Nemcsak a gyerekekkel érkező fiatal anyukákra gondoltunk, a szoba az intézményben dolgozó munkatársak gyermekeinek könnyed kikapcsolódását is szolgálja. Célunk, hogy munkavállalóink számára is megteremtsük a kívánt feltételeket, megkönnyítve a munkahelyi és a családi kötelezettségek összeegyeztetését – tájékoztatott dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor az elkészült baba-mama szoba kapcsán.

Baba-mama szoba az EJF-en

A dolgozók részére munkaállomásokat építettek ki, hogy feladataikat gyermekük közvetlen környezetében végezhessék. A szoba különböző családi programoknak is otthont fog biztosítani, melyek során a szülők minőségi időt tölthetnek gyermekeikkel.

Baba-mama szoba az EJF-en

2010-ben családbarát fordulat történt Magyarországon – mondta Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – Azért dolgozunk, hogy hazánkban egyre könnyebben lehessen családot alapítani, gyermeket vállalni és gyermeket nevelni. Emellett támogatjuk azt is, hogy minél több munkahely válhasson családbaráttá, ahogy ez a főiskolánkon is történt – tette hozzá a képviselő.

Baba-mama szoba az EJF-en

Az Eötvös József Főiskola a 2021-es évben megkapta a „Családbarát munkahely” elismerést, ezért célja, hogy a fejlesztés megvalósításával 2022-ben is jogosulttá váljon a cím használatára.

Képgaléria

Fotó: Király Ferenc
A képeken Kardosné Andrásofszky Réka Klára második évfolyamos német nemzetiségi óvodapedagógus hallgató és kislánya, Eliza, valamint Gyurkity Anikó a Pályázati Iroda munkatársa és kisfia, Gergő látható.

logó

Címkék