Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Borkollégium

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Miskolczy Szakkollégium új programsorozatára, melynek célja a magyarországi szőlő- és borkultúra megismertetése. Az első előadás (2023. december 12., 17.00)a borkóstolás alapjaiba vezet be. Mit és hogyan kóstoljunk? Milyen illat- és ízjegyeket érezhetünk egy-egy bor kóstolásánál? Milyen borkészítési technikák léteznek?

A program vendége Gál Attila, a Tringa Borpince borásza. A Szekszárdi borvidék pincészete számos hazai és nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet, néhány tétel kóstolására (az előadás tematikájához illeszkedve, azzal párhuzamosan) az eseményen is lehetőség lesz. 

Az előadáson való részvétel mindenki számára nyitott és ingyenes. A négytételes borkóstolás regisztrációhoz kötött, díja 2500 Ft. A jegy helyszíni megvásárlásával az alábbi tételek kóstolására nyílik lehetőség:

  • Sargasso 2023 (olaszrizling)
  • Kékfrankos rosé 2023
  • Kékfrankos 2017
  • Cabarnet Franc 2019

Regisztrációjukat a kecskes.nora@ejf.hu e-mail címen jelezhetik 2023. december 10-éig.

Borkollégium