Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Dr. Gyurok János érdekes előadásra várta a hallgatókat

Főiskolánk vendége volt 2020. szeptember 29-én dr. Gyurok János, a Pécsi Egyetem Kultúrafejlesztési, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara, Szociális Tanulmányok Tanszéke oktatója.

Horvátos hallgatóknak tartott előadást dr. Gyurok János.

Dr. Gyurok János versendi sokác-horvát származású magyar állampolgár, aki valamikor a 70-es évek végén, a 80-as évek elején főiskolánk horvát-szerb/szerb-horvát tanító szakán volt hallgató. Később levelező szakon a budapesti ELTÉ-n végzett szociológiát majd a Pécsi Egyetemen helyezkedett el oktatóként. Jelenleg ezen egyetem Kultúrafejlesztési, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara Szociális Tanulmányok szakán oktató. Több könyve jelent meg horvát és magyar nyelven Titóról, a magyarországi sokác-horvát temetőkről, a magyarországi horvát kisebbség témaköréből. Dr. Gyurok János tanított vendégtanárként Indiában, Dél-Amerikában és a bosznia-hercegovinai Tuzlán is, az ottani egyetemeken. Fő hobbija az ornitológia.

Dr. Gyurok János a PTE oktatója.

Nálunk a kisebbségi közösségszervezés témában tartott horvát nyelven előadást horvátos oktatóknak és hallgatóknak. Az előadás érdekes volt, amelyen kisebb konstruktív vita is kialakult az egyes felfogások szellemében.

 

Címkék