Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Lego Education: szakmai továbbképzési lehetőség tanítóknak és óvodapedagógusoknak

A Miskolczy Szakkollégium tavaszi programsorozatának keretében szakmai továbbképzési lehetőséget kínálunk óvodapedagógusok és általános iskolai tanítók számára. A szakkollégium meghívására Bajára érkeznek a H-Didakt Kft. munkatársai, a Lego Education hivatalos magyarországi képviselői.

A program plakátja.

Ajánlás óvodapedagógusoknak:
„Játékpedagógia az irányított fejlesztés szolgálatában / LEGO Education módszertannal” címmel 2023. március 20-án, 14 órától előadást hallhatnak, majd 15 órától workshopon vehetnek részt az óvodapedagógusok. A játék közismerten a legjobb fejlesztés a kisgyermekkorban. Amikor játékról beszélünk, meg kell különböztetnünk a különböző fejlesztési területeket és nemcsak az eszközök, hanem a fejlesztés módszertanát is meg kell vizsgálnunk. A LEGO Education nemzetközi fejlesztő csapata kidolgozott egy olyan módszert óvodai környezetre, ahol célirányosan a kommunikáció, az algoritmikusgondolkodás, a térlátás és a motoros készségek fejlesztésére koncentrál. Ezt a módszertant szeretnék röviden bemutatni az érdeklődőknek.

Ajánlás tanítóknak:
A tanítók 2023. március 20-án, 14 órától workshopon vehetnek részt, 15 órától előadást hallhatnak „Motiváció fenntartása a játékpedagógia eszközeivel / LEGO Education módszertannal”  címmel. A játék nagyon fontos fejlesztő eszköz a kisiskoláskorban is. Az iskolában a játékos fejlesztést már célirányosan a fejlesztési területekhez kell igazítani, mint például a matematikai, a kommunikációs, a manuális, a digitális készségek fejlesztését. A LEGO Education nemzetközi fejlesztő csapata ezekhez a területekhez dolgozott ki olyan módszert, ami iskolai, tanórai környezetben is jól használható. Ezek közül a módszerek, eszközök közül szeretnénk röviden bemutatni néhányat az érdeklődőknek.

Előadó: Kopasz Anikó, H-Didakt Kft. ügyvezetője
Workshop: Inhaizer Tamás H-Didakt Kft. termékfelelős

Kérdés esetén Ladányi Éva a Miskolczy Szakkollégium vezetője kereshető a ladanyi.eva@ejf.hu e-mail címen.

A programra szeretettel várjuk az érdeklődő pedagógusokat!
 

KIM logó  NTP logó