Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Méltóképpen búcsúztak az Alma Mátertől

Az Eötvös József Főiskola június 24-én tartotta diplomaátadó ünnepségét a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban, amely zsúfolásig megtelt a végzős hallgatókkal és hozzátartozóikkal. Az idei esztendőben több mint százan fejezték be felsőfokú tanulmányaikat alapszakokon, felsőoktatási szakképzésen, illetve szakirányú továbbképzéseken.

Diplomaátadó ünnepség az EJF-en.

Az ünnepség résztvevőit elsőként dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor köszöntötte. Elmondta: elégedettséggel zárhatjuk a 2021/2022-es tanévünket több szempontból is. Talán a legfontosabb, hogy személyes jelenléttel tudtunk újra oktatni a teljes tanév során; örömteli esemény volt a több mint 150 éves intézményünk megszépült, felújított épületeinek átadása; a főiskola működése szempontjából meghatározó lépésnek tartjuk, hogy az Eötvös József Főiskolát újabb öt évre akkreditálta a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság. A rektor búcsúzásul azt kívánta a frissdiplomásoknak, hogy mindenki őrizze meg szívében a városhoz és a főiskolához kötődő emlékezetes pillanatokat, a főiskolán kötött barátságokat, amelyekre egy életen át támaszkodhatnak.

Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor köszöntőbeszéde.

Az ünnepelteket Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője is üdvözölte. Szólt arról, hogy a bajai Eötvös József Főiskola több mint 150 esztendeje gondoskodik arról, hogy hallgatóit a legmagasabb szintű szakmai tudással vértezze fel. A végzős hallgatókra fontos feladatok várnak a pedagógia és a gazdaság területén. Olyan feladatokat kell majd elvégezniük, amelyek hozzájárulnak Magyarország, a magyar nemzet boldogulásához a jelenben és a jövőben egyaránt. A műveltség ugyanis kötelességgel jár, a megszerzett tudást, ismereteket embertársaik javára fogják kamatoztatni – hangsúlyozta a képviselő.

Zsigó Róbert beszéde.

A búcsúzó diákok nevében Jánosi Zsófia tanító szakos hallgató köszönt el a főiskolától.  Ezt követően a végzős hallgatók fogadalomtétele következett, majd dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya átadta a diplomákat, tanúsítványokat. 

Jánosi Zsófia búcsúbeszéde.

Diploma átadása.

A végzettségeket igazoló okiratok mellett a legjobbaknak járó elismeréseket is átvehették. Az EJF Szenátusa által odaítélt Baja Felsőoktatásáért Díjat oktatói kategóriában dr. Kanizsai Mária főiskolai tanár, míg dolgozói kategóriában Szekeres István műszaki szolgáltató kapta a főiskolán végzett kiemelkedő munkásságáért. A díjazottak nevében dr. Kanizsai Mária mondott beszédet.

Dr. Kanizsai Mária főiskolai tanár elismerésben részesült.

Szekeres István műszaki szolgáltató elismerésben részesült.

Rektori dicséretben részesült Ábrahám Vivien, gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató; Bozsánovics Maja, horvát nemzetiségi tanító szakos hallgató; Fazekas Nóra, tanító szakos hallgató; Jánosi Zsófia, tanító szakos hallgató; Kovács Tünde, német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgató; Kunos Andrea, tanító szakos hallgató; Szabó Ágnes, német nemzetiségi tanító szakos hallgató és Törkő Petra, német nemzetiségi óvodapedagógus szakos hallgató.

Fogadalomtétel.

A diplomaátadó ünnepség zárásaként ezúttal is a magasba repültek a kalapok.

A főiskola nőikara.

Az ünnepélyen közreműködött az Eötvös József Főiskola Nőikara; Nagyapáti Anna, óvodapedagógus, egykori hallgató gordonkajátékával és Ördög Szimonetta, harmadéves tanító szakos hallgató szavalatával.

Nagyapáti Anna hangszerjátéka.

Ördög Szimonetta szavalata.

Szívből gratulálunk minden végzett hallgatónknak!

Képgaléria

Fotó: Király Ferenc, EJF - műszaki és üzemeltetési referens