Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Népszerű szakkollégiumi félév

A Miskolczy Szakkollégium a 2022/2023-as tanév őszi félévében is hasznos előadásokat kínált a főiskolai, valamint a Baja és környékbeli hallgatóság számára. A szemeszter során országosan ismert és helyi előadók voltak a vendégeink.

Kitanics Márk

Kitanics Márk klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, pszichológiai igazságügyi szakértő A kábítószerek személyiségre gyakorolt sajátosságai című előadásában rendhagyó módon mesélt a kábítószerekről és azok káros hatásáról. Az általános és középiskolás diákok számára könyvbemutatót, rendhagyó irodalomórát szerveztünk. Kiss Ottó író, gyermekvers szerzővel dr. Bordás Sándor főiskolai docens beszélgetett. A programsorozat keretében András István rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos videóvetítéssel egybekötött jól érthető bűnmegelőzési, balesetvédelmi előadást tartott Diákésszel, tanár szívvel, zsaru szemmel a biztonságért címmel. Újra meghívtuk Rakonczay Gábor extrém sportolót, pótoltuk az előző tanév tavaszán elmaradt motivációs előadását. A Guinness-rekorder elképesztő kalandjairól számolt be a közönségnek.

Kiss Ottó

A szakkollégiumi rendezvények elsősorban a hallgatók érdeklődési köréhez igazodtak, az előadások tartalma szorosan kapcsolódott az általuk tanultakhoz, jól kiegészítették azokat a legújabb információkkal, kutatási eredményekkel. Összességében könnyed hangulatú, érdekes, szemléletes előadásokat hallhattunk nem mindennapi témákról, melyek között mindenki megtalálhatta számításait.

András István

A következő félévben a mindenki számára nyitott szakkollégiumi előadássorozat folytatódik, továbbra is szeretettel várjuk a szakkollégistákat és az érdeklődőket.

Rakonczay Gábor

Írta: Ladányi Éva a Miskolczy Szakkollégium vezetője

Ladányi Éva