Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Nyári Akadémián bővítették ismereteiket

Idén 29. alkalommal rendeztek Nyári Akadémiát az Eötvös József Főiskolán. A szakmai továbbképzés június 20-án és 21-én változatos programmal fogadta a német és horvát nemzetiségi, illetve angol szakos tanítókat, óvodapedagógusokat és hallgatókat. 

Zajlik a munka a német szekcióban.

Az akadémia ideje alatt tartalmas előadások, izgalmas workshopok és szakmai kiállítók várták a résztvevőket. A rendezvény fókuszában idén a kommunikációs és kooperatív technikák, a motiváció, a fejlesztő szemlélet és a nemzetiségi identitás álltak.

A workshopokon jógyakorlatokat is bemutattak.

Az eseményen megjelenteket dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya az Eötvös József Főiskola rektora köszöntötte, aki eredményes munkát kívánt a pedagógusoknak és pedagógushallgatóknak. 

Dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor köszöntőbeszéde.

A XXIX. Nyári Akadémia a főiskola Nemzetiségi és Idegen Nyelvi Intézetének gondozásában valósult meg. Dr. Szőcs Krisztina az intézet igazgatója elmondta: örömteli, hogy a járványhelyzet után személyesen lehetünk jelen a rendezvényen. Az előző évekhez képest változást jelent, hogy a horvát és német nemzetiségi szekció mellett angol szekciót is szerveztünk. Elsődleges célunk, hogy a résztvevőknek módszertani továbbképzési lehetőséget nyújtsunk, technikákat és gyakorlatias, azonnal hasznosítható ötleteket adjunk.

Dr. Szőcs Krisztina köszöntőbeszéde.

A program plenáris előadásokkal kezdődött: dr. Sokcsevits Dénes a magyarországi horvátok első önálló irodalmi lapjáról, a Riječ történetéről beszélt alapítói szemmel, majd dr. Nikolov Marianne a korai nyelvtanulásról és annak gyakorlatáról osztotta meg gondolatait a hallgatósággal, majd két napon át három szekcióban három nyelven folyt a munka, ahová az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők. Az előadások írott változatából kötetet fogunk megjelentetni.

Sokcsevits Dénes plenáris előadást tartott.

Nikolov Marianne plenáris előadást tartott.

Reméljük, hogy mindenki hasznos ismeretekkel tért haza, köszönjük a részvételt, jövőre újra találkozunk a jubileumi XXX. Nyári Akadémián!

Zajlik a munka a horvát szekcióban.

Képgaléria
 

Az NKFI programból megvalósult program.