Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Rakonczay: „Nincs az a cél, amit kitartással és akarattal ne lehetne elérni!”

Rakonczay Gábor extrém sportolóval találkozhattak az érdeklődők október 11-én a főiskolán, aki a Miskolczy Szakkollégium meghívására érkezett Bajára. A közönség a világutazó indíttatásáról, óceánátkeléseiről, grönlandi és antarktiszi expedícióiról, több száz kilométeres ultrafutásairól szóló előadást hallhatott. 

Rakonczay Gábor október 11-én előadást tartott az EJF-en.

Rakonczay Gábor szerint: „Nincs az a cél, amit kitartással és akarattal ne lehetne elérni!” Az extrém sportoló négyszer átvitorlázta és kétszer átevezte az Atlanti-óceánt, 29 nap alatt keresztülgyalogolt Grönlandon, és első magyarként az Antarktisz széléről indulva 44 nap alatt elérte a Déli-sarkot. Rendszeresen teljesít ultrafutásokat, 2021-ben a Magyar Sport Napja alkalmából Magyarország legkeletibb pontjától a legnyugatibb pontjáig futott mindössze egy hét leforgása alatt, ezzel hívva fel a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára.

Nagy érdeklődés övezte az előadást.

Az izgalmas kalandok élménybeszámolóira, a kétszeres Guinness világrekorder motivációjának, kitartásának forrására és további terveinek ismertetésére sokan voltak kíváncsiak, akik az előadás után rengeteg inspirációval távozhattak.

Rakonczay Gábor október 11-én előadást tartott az EJF-en.

A Miskolczy Szakkollégium programsorozata tovább folytatódik: november 22-én, kedden 16 órától Kitanics Márk klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, pszichológiai igazságügyi szakértő lesz a vendégünk. 

Ladányi Éva a Miskolczy Szakkollégium vezetője.