Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Szép magyar beszédtől volt hangos a főiskola

A Kazinczy Ferencről elnevezett „Szép magyar beszéd” verseny az egyik legrégebbi és legnagyobb múltra visszatekintő anyanyelvi verseny. 

Rablánszky Gitta, Alföldi Anna és Husz Dóra

Az Eötvös József Főiskola 2022. március 30-án rendezte meg az országos verseny intézményi fordulóját. A felsőoktatási intézmények maguk szervezik meg a helyi válogatót, ahonnan az országos, illetve Kárpát-medencei döntőre a legjobb hallgatójukat delegálják.

Dr. Kiss Zoltán intézetigazgató nyitotta meg a versenyt.

A főiskola által rendezett eseményen dr. Kiss Zoltán, a Pedagógusképző Intézet igazgatója, főiskolai tanár köszöntötte a hallgatókat, a zsűri tagjait és minden érdeklődőt. Örömteli, hogy két év kihagyás után ismét megrendezhettük a sokéves hagyományra visszatekintő versenyt – mondta az intézetvezető. Hozzátette: ez egy olyan alkalom, mikor büszkén ünnepeljük és ápoljuk anyanyelvünket, lehetőséget biztosítva pedagógushallgatóink szerepléséhez.

A zsűri tagjai: dr. Pogány Csilla, dr. Kanizsai Mária és Bakacsi Zita.

A versenyen dr. Kanizsai Mária főiskolai tanár, dr. Pogány Csilla főiskolai docens és Bakacsi Zita mesteroktató, főiskolánk oktatói zsűriztek. 

A versenyen résztvevő hallgatók.

Csapó Zsófia II. évfolyamos tanító szakos hallgató, Gavlik Réka I. évfolyamos tanító szakos hallgató és Ördög Szimonetta III. évfolyamos tanító szakos hallgató emléklapot vehetett át. Husz Dóra II. évfolyamos német nemzetiségi tanító szakos hallgató 3., Alföldi Anna III. évfolyamos tanító szakos hallgató 2. helyezést ért el, míg Rablánszky Gitta I. évfolyamos német nemzetiségi tanító szakos hallgató 1. helyezett lett, így ő képviselheti főiskolánkat az országos versenyen. 

Gratulálunk a résztvevő és a díjazott hallgatóink kiemelkedő eredményéhez, a felkészítő tanárok munkáját köszönjük!

Képgaléria