Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Jól jár, aki az EJF-re jár!

Közeleg a felsőoktatási felvételi jelentkezési határidő! A jelentkezőknek az idei általános felvételi eljárás keretében február 15-ig kell dönteniük arról, hogy melyik felsőoktatási intézményben tanulnának tovább 2024 szeptemberétől.

A főiskola épülete a Szegedi útról.

A bajai Eötvös József Főiskola tanító, óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, gazdálkodási és menedzsment alapszakokat, valamint gazdálkodási és menedzsment felsőoktatási szakképzést kínál. A tanító és az óvodapedagógus szakhoz német, horvát és cigány/roma nemzetiségi szakirány is választható, amely speciálisan a kisgyermekkori kétnyelvű és nemzetiségi oktatásra készíti fel a pedagógushallgatókat.

Az intézmény a 2024-es felvételi eljárásban nem kér emelt szintű érettségit, az érettségi vizsgatárgy(ak) középszintű eredményét elfogadja minden szakjának esetében, és minimumponthatárt sem határoz meg.  Az eddigi 500 pontos felvételi rendszer megmaradt: 200 pont a tanulmányi pontok, 200 pont az érettségi pontok alapján jár. Újdonság, hogy 100 pontról az intézmény dönthet. A jelentkezők itt tájékozódhatnak arról, hogy az EJF mire ad többletpontot, de ez a 100 pont az intézményben történő motivációs beszélgetéssel is megszerezhető. A pedagógusképzésekre jelentkezőknek alkalmassági vizsgán kell részt venniük, amelyről bővebb információ itt olvasható.

Az intézményben családias és összetartó közösség várja a felvételizőket. A leendő pedagógus- és közgazdászhallgatók nap, mint nap jó hangulatú, motiváló közegben tanulhatnak tapasztalt oktatóktól, gyakorlatorientáltan, modern infrastrukturális körülmények között. A Gazdálkodási Intézet a gazdasági élet legfontosabb területeire képez szakembereket. A bajai közgázon végzettek elhelyezkedhetnek pénzügyesként, könyvelőként, marketingesként, menedzserként vagy tanácsadóként, az üzleti világban számos munkakört láthatnak el, illetve gyakran saját vállalkozást alapítanak.

A főiskola rendszeresen szervez szabadidős programokat, sporteseményeket, ismeretterjesztő előadásokat, tudományos konferenciákat, valamint szakkollégium is működik. Az Erasmus+ program keretében a hallgatóknak lehetősége van külföldön bővíteni ismereteiket. A főiskola rektori ösztöndíjpályázatot hirdet a leendő elsőéveseknek, akik egyszeri 100.000 Ft. támogatásban részesülhetnek. Az EJF-en további ösztöndíjak is elérhetők, mint például tanulmányi, szociális vagy nemzetiségi ösztöndíjak. A főiskola jól felszerelt vízparti kollégiumot biztosít hallgatóinak, megfizethető áron. 

A Baja belvárosában található folyamatosan megújuló kampusz ideális környezetet és megannyi élményt nyújt a hallgatóknak.

A főiskolára 2024. február 15. éjfélig lehet jelentkezni a www.felvi.hu oldalon.

Címkék