Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

XI. Tantárgy-pedagógiai Nemzetközi Tudományos Konferencia 2024

Program (magyarul)

Absztraktkötet

Danubius Noster

English

XI. Tantárgy-pedagógiai Nemzetközi Tudományos Konferencia

A bajai Eötvös József Főiskola és a Magyar Pedagógiai Társaság Bács-Kiskun Megyei Tagozata 2024. április 10-11-én rendezi meg a XI. Tantárgy-pedagógiai Nemzetközi Tudományos Konferenciát, melynek fővédnöke dr. Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár. 

Az ötvenéves múlttal rendelkező, ötévente megrendezett konferencia szakmai fórumot biztosít elsősorban az alsófokú pedagógusképzésben oktatóknak, elméleti és gyakorlati szakembereknek, kutatótanároknak, mesterpedagógusoknak és mentoroknak, valamint a gazdaságtudományi tárgyakat felsőoktatásban oktatóknak a szakmai tapasztalataik, jógyakorlataik, kutatásaik megosztására. A konferencia a neveléstudomány és a pedagógusképzés különböző területeihez tartozó témákat ölel fel, illetve most először a gazdaságtudomány tanítását is.

A rendezvényen lehetőséget biztosítunk szakmai tapasztalatcserére a hazai pedagógusképző intézmények és a határainkon túli, valamint a hasonló profilú külföldi partnerintézmények képviselői számára. A konferenciát személyes jelenléttel tartjuk.

A megnyitón köszöntőt mond dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár. Prof. dr. Józsa Krisztián és prof. dr. Csíkos Csaba egyetemi tanárok plenáris előadásait követő tematikusan szervezett szekciókban 15 perces előadások tartására, majd 5 perc vitára lesz mód. 

Az előadások nyelve magyar, német, angol és horvát. Az előadók tanulmányait az EJF Danubius Noster c. tudományos folyóiratának több számában, folyamatosan jelentetjük meg. A konferenciára benyújtott absztraktokból összeállítunk egy elektronikus és nyomtatott formában kiadott, ISBN-számmal ellátott, angol–magyar nyelvű absztraktkötetet.

A konferencia regisztrációs díja 12.500,- Ft.

A regisztrációs díj tartalmazza a konferencián szekcióelőadás vagy poszterbemutató vagy workshop tartását, kísérőprogramokon való részvétel lehetőségét, a tanulmány lektorálását, megjelentetését. Minden résztvevőnek büfévendéglátást biztosítunk. A regisztrációs díj szállást nem tartalmaz. A konferencia helyszínének közelében található szálláshelyekről ide kattintva tájékozódhat.

A konferencia első napján, 2024. április 10-én vacsorát szervezünk. Aki ezen részt kíván venni, a regisztrációs díja 17.500,- Ft.

A regisztrációs díjat a 10025004-01427439-00000000 számlaszámra kérjük 2024. április 3. napjáig átutalni. (Kedvezményezett: Eötvös József Főiskola, IBAN szám: HU67 10025004-01427439-00000000, SWIFT vagy BIC kód: HUSTHUHB) A közlemény rovatba írják be a résztvevő nevét! A befizetett összegről a számlát a konferencia napján lehet átvenni. Számlázáshoz szükséges adatokat az online jelentkezési lapon kell megadni.

Többszerzős előadás esetén külön-külön regisztráljanak azok a szerzők, akik el is jönnek a konferenciára, ugyanazt az absztraktot feltöltve.

Azoknak a társszerzőknek, akik csak a nevük feltüntetését kérik, de nem vesznek részt a konferencián, nem kell regisztrálniuk.

A konferencia nem előadó résztvevőit kérjük, hogy ingyenesen regisztrálva a Jelentkezés linkre kattintva jelezzék részvételi szándékukat!

A konferencia honlapja: www.ejf.hu/tgyp-konferencia-2024, kapcsolattartó adminisztrátor Haraszti Tünde (e-mail: haraszti.tunde@ejf.hu, telefonszám: 20/3491100).

Határidők:

  • Regisztrációs díj befizetése: 2024. április 3.
  • Előadások magyar nyelvű írott változatának feltöltése: 2024. május 3.
  • Előadások idegen nyelvű írott változatának feltöltése: 2024. május 31.
  • Nem előadó résztvevők ingyenes regisztrációja: 2024. április 3

Parkolási lehetőség

A gépkocsival érkezőknek a rendezvény ideje alatt parkolási lehetőséget biztosítunk. A parkolóhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre a főiskola udvarán. Megközelítés a Kolozsvár utca felől.
További javasolt helyszínek a környező utcákban: Kolozsvár utca, Kassa utca, Szabadka utca, Bácska tér stb. Parkolási díjat nem kell fizetni. 

Parkolás -TGYP konferencia

A konferencia szervezőbizottságának elnöke:

Bakonyiné dr. Kovács Bea
általános rektorhelyettes
EJF Tudományos Bizottság elnöke

Jelentkezés TGYP-2024