Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Pedagógus-továbbképzések az EJF-en

Illusztráció.

Az Eötvös József Főiskola több mint 150 éve áll a hazai pedagógusképzés szolgálatában, intézményünkben a hagyományokra alapozva, korszerű módszerekkel oktatjuk a jövő tanítóit, óvodapedagógusait, valamint csecsemő- és kisgyermeknevelőit. Nem csak alapszakokon képezzük hallgatóinkat, hanem a továbbképzésükről is gondoskodunk: 

  • tanító szakot kiegészítő műveltségterületi részismereti képzéseket,
  • szakirányú továbbképzési szakokat, illetve
  • 30 órás pedagógus-továbbképzési programokat indítunk.

A pedagógus-továbbképzéseinkre jelentkezők képzési díjának támogatására az Eötvös József Főiskoláért Alapítvány pályázatot hirdet. A pályázat a képzésre való jelentkezéssel egyidőben, a jelentkezés online felületén keresztül nyújtható be.
Részletes pályázati kiírás: https://ejf.hu/kepzesi-tamogatasi-palyazat

Tanító szakot kiegészítő műveltségterületi részismereti képzéseink 2 félévesek, 5 fő jelentkezőtől indítjuk őket. Kínálatunkban minden műveltségterület szerepel (magyar nyelv és irodalom, matematika, környezetismeret, ének-zene, vizuális kultúra, technika és tervezés, digitális kultúra, testnevelés).
Jelentkezés határidő: 2023. szeptember 15. 
https://ejf.hu/kepzeseink/muveltsegteruleti-reszismereti-kepzesek
Az angol műveltségterületi képzés 3 féléves, mindig februárban indítjuk, a neve kompetencia alapú angol nyelvi tanító. 
Jelentkezési határidő: 2024. január 12.
https://ejf.hu/kompetencia-alapu-angol-nyelvi-tanito-szakiranyu-tovabbkepzes-egyenerteku-az-angol

A szakirányú továbbképzéseink két részből állnak: pedagógus-szakvizsgára felkészítő 2 félév, valamint szakmai tárgyakat tartalmazó 2 félév. A két rész külön is elvégezhető a másik két félév akkreditálásával. Ez azt jelenti, hogy aki pedagógus-szakvizsgával rendelkezik, az elvégezheti a 4 féléves képzésnek csak a szakmai részét 2 félév alatt; vagy aki szakirányú végzettséggel rendelkezik, az elvégezheti a 4 féléves képzésnek csak a pedagógus-szakvizsgára felkészítő részét 2 félév alatt.

Jelentkezés határidő: 2023. szeptember 15. 
https://ejf.hu/kepzeseink/szakiranyu-tovabbkepzesek

Képzési kínálatunkban megtalálhatók a 30 órás pedagógus-továbbképzések (modern szemléletű szövegértés-tanítás az alsó tagozaton, kreativitás fejlesztése iskolai környezetben) is.

Jelentkezés határidő: 2023. szeptember 15. 
https://ejf.hu/modern-szemleletu-szovegertes-tanitas-az-also-tagozaton
https://ejf.hu/kreativitas-fejlesztese-iskolai-kornyezetben

A képzésekre a főiskola honlapján megtalálható online űrlap kitöltésével, és a megfelelő dokumentumok feltöltésével lehet jelentkezni.