Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Könyvtári szolgáltatásunk

Az Eötvös József Főiskola könyvtárállománya egyelőre nem fér el az intézményben, így annak érdekében, hogy hallgatóink a lehető legszélesebb körű könyvtári szolgáltatásokhoz férjenek hozzá, intézményünk megállapodást kötött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kari Könyvtárával, valamint az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központtal.

Ady Endre Városi Könyvtár

Ady Endre Városi Könyvtár

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár Víztudományi Kar Kari Könyvtár

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár Víztudományi Kar Kari Könyvtár

Bemutatkozás

Az Eötvös József Főiskola könyvtári szolgáltatásait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár Víztudományi Kar Kari Könyvtára is biztosítja. A VTK Kari Könyvtár – mint nyilvános könyvtár – célja, a karon és az Eötvös József Főiskolán folyó képzések és kutatások szakirodalmi és információs igényeinek színvonalas kielégítése és a felhasználók minőségi kiszolgálása. Ennek érdekében törekszünk a mindkét intézményben oktatott és kutatott tudományok hazai és nemzetközi irodalmát egyedülálló gyűjteménnyé rendezni, feltárni és rendelkezésre bocsátani a hallgatók, oktatók, munkatársak és az érdeklődők számára.

A Könyvtár oktató, nevelő, tudományos valamint tanulmányi munkát segítő szervezeti egység, amely szakirodalmi információs központként működik.

A Könyvtárról bővebben: https://www.uni-nke.hu/konyvtar/konyvtari-szolgaltatasok/tajekoztatas-a-konyvtari-szolgaltatasokrol

Kapcsolat

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Egyetemi Központi Könyvtár és Levéltár Víztudományi Kar Kari Könyvtár


6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky utca 14. 
Központi olvasószolgálat: +36 (79) 523-900 (300) 

Földszint, könyvtárközi kölcsönzés: 
      +36 (79) 523-900 (300) 
      nemethne.tancsik.edit@uni-nke.hu

1. emelet, különgyűjtemény:

  +36 (79) 523-900 (313)
gyorgyfalvine.berki.gyongyi@uni-nke.hu

NKE Gmaps részlet

Munkatársak elérhetősége

Mácsik Petra - kari könyvtárigazgató

 

A könyvtár nyitvatartása

Könyvtár nyitvatartás

Magasföldszint (Szakirodalom, folyóiratok, szakdolgozatok, szabványok, Régi könyvek tára)

 

  Időpont
hétfő 8:00 – 16:00
kedd 8:00 – 16:00
szerda 8:00 – 16:00
csütörtök 8:00 – 16:00
péntek 8:00 – 13:30

NKE könyvtári szolgáltatások

1. emelet (Idegennyelv, általános iskolai tankönyvek, felnőtt és gyermek szépirodalom)

 

  Időpont
hétfő 8:00 – 16:00
kedd 8:00 – 16:00
szerda 8:00 – 16:00
csütörtök 8:00 – 16:00
péntek 8:00 – 13:30

 

A könyvtár használata

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Központi Könyvtár és Levéltár Víztudományi Kar Kari Könyvtárának és az Eötvös József Főiskola közös elektronikus katalógusa

Böngészés vagy keresés:aleph.vtk.uni-nke.hu

Amennyiben megtaláltad a keresett dokumentumot, a „Helye” oszlop linkjére kattintva láthatod, hogy van-e kölcsönözhető példány. Jegyezd fel a gyűjteményt és a raktári jelet, hogy a polcon könnyen megtalálhasd. Mobileszközökre optimalizált katalógusunk

Könyvtári szolgáltatások

 • Helyben olvasás
 • Kölcsönzés
 • Könyvtárközi kölcsönzés
 • Tájékoztatás
 • Szakirodalmi szolgáltatások
 • Tréningek
 • Fénymásolás
 • Hálózati szolgáltatások

Hagyományos szolgáltatások: dokumentum- és információszolgáltatás, helyben használat és kölcsönzés, tájékoztatás, irodalomkutatás, témabibliográfia készítése, tartalomjegyzék szolgáltatás, könyvtárközi kölcsönzés. Nyomtatás, szkennelés, fénymásolás, spirálozás.

Elektronikus szolgáltatások: számítógép- és internethasználat, WIFI, saját és online adatbázisok (folyóiratok, e-book-ok stb.). Web2 szolgáltatások: könyvek előjegyzése, kölcsönzés hosszabbítása, olvasói kérések, széljegyzet, címkézés, mentett keresések, listák.

Egyéb szolgáltatások:

 • Jegyzetárusítás
 • Európai Dokumentációs Központ szolgáltatások, európai uniós tájékoztatás
 • Felhasználói tréningek: digitális kompetenciák fejlesztése, valamint hatékony információkeresés képzés (egyéni és csoportos)

Adatbázis használat

Az EISZ Nemzeti Program (Elektronikus Információszolgáltatás) keretein belül előfizetett forrásaink elérhetősége: http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/
Akadémiai Folyóirat Gyűjtemény Akadémiai Kiadó szótárai Arcanum Digitális Tudománytár EbscoHost Web of Science Az EISZ adatbázisok kizárólag az Egyetem és a Főiskola hálózatán érhetőek el, a MATARKA azonban szabad hozzáférésű, bárhonnan elérhető adatbázis:
www.matarka.hu