Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

ERASMUS+ az Eötvös József Főiskolán

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS+ HALLGATÓI, OKTATÓI ÉS SZEMÉLYZETI MOBILITÁSBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

Az Eötvös József Főiskola pályázatot ír ki a 2021/2022. tanévre mobilitási programban való részvételére. Az ERASMUS+ program keretében Hallgatók (résztanulmányok folytatása, szakmai gyakorlat teljesítése), Oktatók és Adminisztratív személyzet pályázhat külföldi ösztöndíjra.

A pályázati határidők

  • Őszi félvére: május 30.
  • Tavaszi félvére: október 05.

A járványhelyzetre való tekintettel a jelentkezés folyamatos! 

Hallgatói mobilitási pályázat

Személyzeti mobilitás

A Tempus Közalapítvány és az Eötvös József Főiskola 2021/22-es tanévre mobilitási pályázatot elnyert hallgatók és személyzet szociálisan rászorultak és/vagy fogyatékossággal élők számára kiegészítő pályázati felhívást tesz közzé.

Szociális kiegészítő pályázat

Fogyatékossággal élők vagy tartósan betegek kiegészítő pályázat

Havi 200 euró plusz

A 2021/22-es tanévben az Erasmus+ felsőoktatási mobilitásban résztvevő hallgatóknak ismét lehetőségük van pályázni Erasmus+ szociális kiegészítő támogatásra. A kiegészítő támogatás célja egyenlőbb esélyt nyújtani a felsőoktatási mobilitás területén is a kiutazók számára az Erasmus+ programban.

Az Erasmus+ szociális támogatás fontos szerepet játszott a korábbi tanévekben is, a mobilitásban résztvevő hallgatóknak több mint 20%-a részesült ebben a kiegészítő támogatásban.

A 2021/22-es tanévtől kezdve fontos változás, hogy bővül a támogatottak köre a hallgatói szakmai gyakorlati mobilitásban részvevő hallgatókkal, továbbá növekszik a támogatás mértéke. Az Erasmus+ szociális kiegészítő támogatás összege tanulmányi mobilitás esetén havi 200 euró, szakmai gyakorlati mobilitás estén havi 100 euró az elnyert Erasmus+ alapösztöndíjon felül.

A hátrányos helyzetű diákok mellett a fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók és munkatársak is igényelhetnek kiegészítő támogatást.

Mind az Erasmus+ szociális támogatás pályázatok, mind a fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók, munkatársak támogatására vonatkozó egyéni pályázatok beadási határideje 2021. június 19. (A 2021/22-as tanéve második félévére kiutazók részére a beadási határidő 2022. január 11.) A pályázati felhívás és további információ elérhető az intézmény Erasmus honlapján.

A program keretében a hallgatóknak lehetőségük van arra, hogy külföldi partnerintézményben tanuljanak, vagy szakmai gyakorlatot végezzenek. A 2021/22-es tanévben várhatóan több mint 4500 magyar hallgató és közel 2200 felsőoktatási munkatárs, oktató vehet részt az Erasmus+ programban.

A hallgatók célországtól függően havi 400-600 euró támogatásban részesülhetnek, emellett a rászoruló diákok szociális alapon tanulmányi mobilitás esetén havi 200 euró és szakmai gyakorlat esetén havi 100 euró kiegészítő támogatást is igényelhetnek.

További információ a Tempus Közalapítvány honlapján olvasható.

Az ERASMUS+ koordinátorok elérhetőségei

 

Egyéb információt a farago.krisztina@ejf.hu és a pajrok.andor@ejf.hu e-mail címen kaphatnak.

Jelentkezési lapokat Faragó Krisztinánál (A. épület I. emelet, Gazdálkodási Intézet), a Főiskola Nemzetközi Kapcsolatok munkatársánál adhatják le.