Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok 1870 óta.

Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR)

Az Eötvös József Főiskolán a Diplomás Pályakövető Rendszer kidolgozása 2009-ben indult, melynek keretén belül elkészültek a pályakövetési munkát megalapozó és segítő tanulmányok, az aktív és végzett hallgatók lekérdezéséhez használatos kérdőívek és módszertani kézikönyvek, majd a 2010/2011-es tanév tavaszán sor került az első felmérésre.

Az Eötvös József Főiskolán fontosnak tartjuk, hogy mind a jelenlegi, mind a végzett hallgatók véleményét, tapasztalatait megismerjük, és ezáltal olyan változtatásokat tudjunk bevezetni, amelyek révén a képzéseink és szolgáltatásaink megfelelnek a munkaerőpiac és a hallgatók elvárásainak. Az elért eredményeket az EJF honlapján DPR-fülén közzétesszük. Az eredményeket beépítjük a főiskola hosszútávú intézményfejlesztési stratégiájába, intézkedési terveibe.

A hallgatói motivációs vizsgálat során megismerjük a hallgatók továbbtanulási motivációit, képzésekkel szembeni elvárásait, munkaerőpiaci várakozásait, képzési és elhelyezkedési stratégiáit, valamint segítségével elő tudjuk készíteni a későbbi pályakövetéses vizsgálatokat.

A végzett hallgatók pályakövetési vizsgálatában feltérképezzük a végzetteknek a képzéssel és az intézményi szolgáltatásokkal kapcsolatos értékeléseit, a munkaerőpiaci helyzetüket, elhelyezkedési stratégiáikat, munkavállalói tapasztalataikat, valamint a továbbképzési motivációikat.
 

Letölthető dokumentum